Ervaringen

Het transformerende effect van de danservaringen gaat nog door als je weer thuis bent. Hieronder vind je reacties van deelnemers aan Biodanza vakanties, workshops en weekends. Wil je jouw ervaring over biodanza ook delen met anderen, klik dan hier.

3 DANSDAGEN

(Over)stromende Liefde

Met bijna alleen maar Lucht-tekens in mijn horoscoop, keek ik ernaar uit dat zo tegenovergestelde element, Water, te dansen. Een uitdaging! Stromende liefde en ja, het stroomde, het bubbelde, het bruiste, het kabbelde, het sprankelde.

En toen ik weer thuis was, stroomde ik over, vormde het element van vandaag de tranen die uitdrukten hoe deze dag me heeft geraakt. Wat het in beweging heeft gebracht, wat het heeft doen stromen.

Ik ben Liefde, ik ben Licht… wat een rijkdom om dat een dag lang zo prachtig bevestigd te zien in al die mooie stromende mededansers.

Ik kijk in mezelf naar binnen, naar die stilste wateren en die diepste gronden en voel dat het goed is; ik hoor mijn kristallen tinkelen… in vervulling en in dankbare tevredenheid..

In liefde, Monique

Lieve Phoebe,

Wat kan het verschrikkelijk lekker zijn om te spelen met vuur! Wat een indrukwekkende dansdag weer – even schrijven, om het te laten landen én om jou te bedanken.

Vuur… nooit gedacht dat ik, als dubbel Luchtteken, het vuur in mezelf zo hoog op kon laten laaien! Ben eigenlijk verbaasd dat er meer van mezelf over is gebleven dan een hoopje as ;-). Te mogen dansen met al die prachtige vuurgodinnen en -goden, de vlammen voelen likken, de passie laten oplaaien. De cyclus van leven/dood/leven ervaren, voelen dat loslaten, vernietigen, in vlammen op laten gaan daar helemaal bij hoort, dat het goed is, dat het dal, de as het meest vruchtbaar is. Herboren worden, de helende tranen van de Phoenix… Wat een prachtige, krachtige, transformerende dag was het, een dag die met vuur in mijn immense hart gegrift staat!

Dank lieve Phoebe, voor de vlammen, het vuur, de as, de vlammen, het vuur…

Kus, Monique

Hoi Phoebe,

Ik heb een geweldige dag gehad zondag. Vond het heerlijk en leerzaam om al jouw uitleg te horen en vooral de vertaling naar het dagelijkse leven was goed voor mij.
Vooral de dans dat de schaduw er mocht zijn heb ik als heel helend ervaren. Op mijn werk zit ik midden in een zwaar reorganisatiegebeuren en het acceptatieproces is echt versneld. Heb de afgelopen 2 dagen dansend gewerkt.

Ook de oefening om de godin in jezelf toe te laten was weer magisch!
Het effect van de dag was en is (?) top, ben je dan ook heel erg dankbaar en hoop snel weer eens bij je te dansen.

Warme, liefdevolle hug,
Hannie

3 DANSWEEKENDEN

Gevleugeld naar het Licht

Lieve Phoebe,

Graag wil ik enige ervaringen met je delen over het engelenweekend.

Acht dagen voor deelname aan het weekend wist ik niets van Biodanza. Dacht ik dat ik niet kon dansen. Had wel gevoelens dat een engel over mijn leven waakzaam is, mij helpt.Door allerlei gebeurtenissen en ervaringen merk ik dat ik het wel eens lastig vind om mijn liefde voor mensen te delen, ondanks dat ik bevlogen ben. Ik stop het wel eens weg, besteed er niet altijd aandacht voor.

Ik ben nu een engelenweekend rijker, dat ik beschouw als een heel mooi kado aan mijzelf vlak voor mijn 50-ste verjaardag. Als een rijk kado in mijn leven.Ik heb het gevoel dat ik veel ruimte heb gehad om mijn licht en liefde te geven en te ontvangen, en heb het gevoel dat ik mijn engelen meer kan toelaten.

Ik vond het fijn om te delen, iets wat ik misschien te weinig doe. Ik heb van verschillende cursisten vernomen dat zij het bijzonder vonden dat ik geen ervaring had, en me meteen in een heel weekend begaf. Ik heb warme contacten kunnen delen met verschillende cursisten.

Mijn emotie kwam naar boven na jouw warme woorden, jouw dank dat ik mijn liefde en licht heb gegeven en mogen delen. Ik voelde me erkend, rijk, en trots dat in ieder geval ?n iemand mijn licht heeft mogen zien. De reis door het licht, vond ik een heel bijzondere. Ik heb genoten van alle mensen die op hun wijze door het licht traden. Van sommigen was ik erg onder de indruk.

Ik kwam thuis in een warm bad van oprechte aandacht, van mijn drie dochters en vrouw. Dat was erg okay.
Misschien vind ik het wel leuk om een keer samen met mijn oudste dochter (19) een workshop te doen.

Henk-Willem

Lieve Phoebe,

Het is stil in mij! Ik voel me als gevuld met goud. En zie als ik in de spiegel kijk een engelengezicht met gouden glittertjes op mijn oogleden als tastbaar bewijs dat ik het Biodanza Engelenweekend van Phoebe heb bijgewoond.

Zoooooooooooooooooo blij, rustig, vloeibaar, VOL, open, veilig, zeker!

Ik heb nog nooit zoiets moois meegemaakt. Me nog nooit meer ?n gevoeld. Het gevoel van niet één schouder maar wel 54 om op te huilen. Verbondenheid. Allemaal andere mij’s met allemaal hun eigen verhaal. Er is zoveel gebeurd. Om (weer) te voelen hoe het is om te vliegen, heb ik in dat grote warme veilige bad, in de aanwezigheid van 100.000 hemelse- plus nog eens 27 tast- en zichtbare engelen, mijn grote zware rugzak met pijn en verdriet af durven doen en gevoeld wat er ook al weer in zat. Want ik wist diep van binnen wel dat ik ‘m nog op mijn rug had maar was gewend geraakt aan de zwaarte. Ik heb die grote zware zak in Egmond achtergelaten en een lichtgewicht mini zakje omgedaan. Er is zoveel geheeld dat ik me lichter voel dan ooit. Heb het gevoel dat ik daardoor de verantwoordelijkheid die ik altijd al voelde om de wereld te verbeteren, om deel te zijn van de verandering, beter aan kan en mag beginnen met alle liefde die ik dit weekend ontvangen heb…uit te delen!

Met oneindige dank aan mijn engel Jesse die me mee nam en bijstond.

Mir-i-am

Lieve Phoebe,

Ik heb zo’n meditatie-cd, dan moet ik me in m’n eentje op een matje proberen
in te beelden dat ik me in een wolk van liefde bevind.

Dit weekend hoefde ik me helemaal niets in te beelden. In een wolk van
liefde dansten we samen, vrij en zonder schaamte. Het was ontroerend en
bevrijdend.

Ik ging naar Egmond met een tas vol danskleren en een hoofd vol
nieuwsgierigheid. Ik keerde terug met een hart vol vriendschap, liefde,
vreugde, zelfvertrouwen en kracht. Ik heb vlinders in mijn buik, in mijn
hoofd, in mijn tenen. Helemaal verliefd op het leven. Wat een heerlijk
feest.

Duizendmaal dank.

Wanda

3 BIODANZAVAKANTIES

Dag lieve Phoebe,

We hebben een goede terugreis gehad vanaf La Mer, we ontmoetten Marja, Ieke en Jan nog bij de tol, daar hebben we tussen rijen wachtende auto’s gedanst, auto’s gewisseld en gekkigheid gemaakt, het gaf om ons heen in ieder geval veel vrolijke gezichten.

Vandaag heerlijk geslapen, gekeuteld, lekkere dingetjes gegeten, de tassen staan nog ingepakt, gemijmer, geschreven. Dus ik dacht ik stuur je mijn eerste schrijfvloeisels, wellicht volgen er meer.

Dag prachtige Godin, goede reis naar India!

Warme groet, omhelzing en kus van Tara

Hi lieverd.

Het was geweldig. Jullie hebben alles en nog meer gegeven.
Wat moet dat een werk geweest zijn, om dit zo op te bouwen. Met die prachtige afwisseling van opladen en ontladen. En dan dat hoogtepunt met het Nieuwe Geboorte ritueel.

Sterven en weer opstaan.

Alle liefs, Corrie

Biodanzavakantie: een zee van verlangens

De tranen van La Mer Wassen je schoon
Spoelen je zuiver
De muze wordt wakker
In mij
In jou
We laten ons leiden
Voelen en bevrijden
Van de regie van het hoofd
Gedeelde vibraties
Hartstocht
Oerkreten van mannelijke verbondenheid
Het ritme van de voeten
Een zacht briesje
Stralende zon en hemels vocht
Ik ben welkom in de koesterende armen
In de ogen waarin ik mezelf Her ken
Een verlangen zo groot
Dat het ons allen omvast
Tranen van verlangen
Naar heling en eenheid
In ons
En om ons Het is één pot nat
Dank voor alles wat je ons hebt mee gegeven!

Een warme knuffel, Titia