Wat is Biodanza?

In de jaren zestig is het Biodanza systeem gecreëerd in Chili, door Rolando Toro Araneda, professor in de psychologie en medische antropologie. Inmiddels danst men over de hele wereld in meer dan dertig landen Biodanza. In 2000 kwam het naar Nederland.

Biodanza en de effecten

Biodanza betekent letterlijk Dans van het Leven. Het is een combinatie van muziek, beweging en emotie. Je vertaalt je emoties in bewegingen en daardoor voel je je fit en ervaar je verlangen en plezier in het leven. Je wordt ook aangemoedigd je creatieve vermogens aan te spreken, je gevoelens van liefde en respect te uiten en te beseffen dat je niet alleen in het leven staat en vanuit je hart kunt delen. Ook gaan er werelden open van eenheid met jezelf, de ander en het universum. Tijdens het Biodanzacongres in Vierhouten (juli 2006) zei Rolando Toro: ”Biodanza brengt je naar de hogere niveaus, waar je jezelf en de ander ervaart als de kosmische mens die je van nature bent.”

Een systeem voor menselijke integratie, gezondheid & persoonlijke groei

De dansoefeningen voeden en stimuleren het gezonde deel in ons. Biodanza vergroot je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde; je hart gaat open; depressie en verlegenheid verdwijnen; er komt plezier en passie in je leven. Biodanza heeft bovendien een diep ontspannende werking op je lichaam: stress en spanningsklachten lossen op. Je gezondheid verbetert en je weerstand en vitaliteit nemen toe. Met Biodanza leer je te kunnen genieten van elk moment in je leven, je krijgt een hele nieuwe visie op je leven.

Biodanza heeft bovendien een diep ontspannende werking op je lichaam: stress en spanningsklachten lossen op. Je gezondheid verbetert en je weerstand en vitaliteit nemen toe. Met Biodanza leer je te kunnen genieten van elk moment in je leven, je krijgt een hele nieuwe visie op je leven.

De vijf lijnen van het leven

In de workshop kom je met de vijf lijnen van het leven in contact:
Vitaliteit
: het leven met energie tegemoet treden; Seksualiteit: het ervaren van verlangen en plezier in je eigen sensualiteit; Creativiteit: je creatieve vermogens aanspreken; Affectiviteit: tederheid en respect in het geven en ontvangen van universele liefde; Transcendentie: het uitstijgen boven je ego om hogere niveaus te bereiken van integratie met de mens, de natuur en de kosmos.

Iedereen is welkom!

Biodanza is er voor iedereen die van muziek en dansen houdt. Het gaat niet om danspasjes, het hoeft niet ”mooi” te zijn, iedereen kan het. Met Biodanza dans je vanuit je innerlijke beweging op jouw eigen manier. Dus als je een beetje van dansen houdt: je bent van harte welkom om Biodanza te komen ervaren!